Šilalės r. Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijoje vyko antrasis „Pokalbių apie emigraciją 3“ etapas

Seminaro „Sakytinė istorija ir jos rinkimas“ dalyviai. Šilalės rajono Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijos nuotr.

Trečius metus Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos DPTD Lituanistikos skyriaus organizuojamo edukacinių renginių ciklo „Pokalbiai apie emigraciją“ dalyviai antrajam šio ciklo etapui rinkosi į svetingą Šilalės rajono Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnaziją. Šio etapo metu mokiniai iš septynių Tauragės apskrities gimnazijų (be šeimininkų, Tauragės rajono Žygaičių, Tauragės Žalgirių, Tauragės „Versmės“, Šilalės Simono Gaidėšiaus, Šilalės Kvėdarnos Kazimiero Jauniaus ir Vilkyškių Johaneso Bobrovskio gimnazijos) susipažino su sakytinės istorijos metodu, sužinojo, kaip atlikti kokybišką interviu, bei turėjo progą patys sugalvoti po keletą klausimų, skirtų būsimiems savo pašnekovams – po 1990 metų iš Lietuvos emigravusiems Tauragės apskrities gyventojams.

Po šio etapo gimnazistų laukia savarankiškas darbas – visi projekto dalyviai iki sausio pabaigos turės gyvai pakalbinti bent po vieną šiuo metu emigracijoje gyvenantį ar neseniai iš emigracijos į Lietuvą sugrįžusį lietuvį ar lietuvę.

Po seminaro norintieji galėjo susipažinti su Pajūrio S. Biržiškio gimnazija. Nuotraukoje gimnazistai lankosi gimnazijoje įrengtoje modernioje šaudykloje. Dalios Cidzikaitės nuotr.

Po pusantros valandos trukusio seminaro gimnazistai ir juos atlydėję mokytojai neskubėjo skirstytis. Pajūrio S. Biržiškio gimnazijos administracija pakvietė visus pasivaikščioti po mokyklą ir susipažinti su įdomiausiomis jos erdvėmis. Ypač didelio susidomėjimo sulaukė gimnazijos rūsyje įrengta moderni šaudykla ir geriausiai besimokantiems gimnazistams specialiai įrengta mokymosi ir laisvalaikio erdvė.