Surasti nežinomą lietuvį Londone

Shirley_HomesGalbūt pradėjote mokytis anglų kalbos arba norite atnaujinti jos žinias? O gal užsiimate šios kalbos mokymu? Siūlome atkreipti dėmesį į Jennifer Bassett knygelę „Shirley Homes and the Lithuanian case“ iš „Oxford bookworms library“ serijos. Juk skaityti tekstą, kurio personažas – lietuvis, iškart žymiai įdomiau, ar ne?

Į detektyvę Shirley Homes (ne Holmes!) kreipiasi sunerimusi motina. Jos penkiolikmetė dukra Carrie pabėgo iš namų. Paauglė įsimylėjusi lietuvį, o Carrie tėvas nemėgsta kitataučių. Istorijos raktas – lietuvis vaikinas, bet kaip jį surasti? Shirley bičiulis, dirbantis policijoje, nusiteikęs skeptiškai: pasak jo, Londone yra net 200 000 lietuvių, o jaunoji detektyvė nežino net vaikino vardo! Bet Shirley veikia savais metodais ir greitai suranda tiek pradingėlę merginą, tiek jos vaikiną Tomą…

Knygos autorė J. Bassett anglų kalbos dėstymu užsiima nuo 1972 m. Mokomajai „Oxford bookworms library“ serijai parengė per 20 pasakojimų: vieni – parašyti jos pačios, kiti – perpasakotos klasikinės istorijos (pavyzdžiui, „Operos vaiduoklis“).

Knygelė „Shirley Homes and the Lithuanian case“ iliustruota, parašyta paprastais, trumpais sakiniais. Pasakojimą papildo žodynėlis, užduotys ir kompaktinis diskas.