Julija JONUŠAUSKAITĖ (12 M.): David’o Walliams’o knygos „Vidurnakčio gauja“ anotacija

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos kūrybiškiausios anotacijos konkurso „Pasaulis mano knygų lentynoje“ dalyvės darbas

Kategorija IKI 15-os METŲ


Autorės knygų lentyna

Įsivaizduok, kad esi berniukas, kurio tėvai visą laiką išvykę į užsienį, o pats esi internate. Ten tavęs niekas nemėgsta ir esi labai vienišas. Tačiau vieną dieną kai kas atsitinka. Tu gauni į kaktą kriketo kamuoliuku! Taip ir atsitiko Tomui.

Atsibudęs jis pamatė, kad yra senoje, didelėje ligoninėje. Palatoje dar buvo keli vaikai. Robinas ko gero gulėjo po akių operacijos. Amberė – mergina, kurios abi kojos ir rankos buvo sugipsuotos. Džordžas – nežinau kas jam atsitiko, bet jis stambus vaikinukas su saldainių dėže po lova. Ir galiausiai Selė, ji sirgo sunkia liga.

Tomas turėjo įtarimą, kad Amberė, Džordžas ir Robinas kažką rezga kiekvieną vidurnaktį. Jie buvo nepaprasti vaikai… Tomas privalėjo išsiaiškinti, kas čia vyksta. Prisiekęs, kad neišduos gaujos paslapties, jis tampa Vidurnakčio gaujos nariu! Tegul prasideda nuotykiai!

Jei nori sužinoti ką jie veikia senoje ligoninėje vidurnaktį, kas gaujos įkurėjas, kiek metų ji egzistuoja ir ką ten nuveikė Tomas, perskaityk šią knygą ir sužinosi viską pats.

Autorius David Walliams (Deividas Valijamsas) britų rašytojas, kurio knygos išverstos į daugiau nei į trisdešimt kalbų ir parduodamos visame pasaulyje.

Ši knyga yra žavinga ne tik savo nuotykiais, įdomumu ir humoro jausmu, bet ir mokėjimu įtraukti skaitytoją į istoriją.


Kalba neredaguota.