Lietuviško filmo premjera Čikagoje

Kai apkabinsiu taveKovo 2-ą dieną Čikagos „Gene Siskel Film Center“ prasidėjo didžiausia Šiaurės Amerikos europinio kino šventė, kurioje jau ne pirmą kartą pristatomi ir Lietuvos kūrėjų darbai. Šiemetiniame 15-ame Europos Sąjungos šalių kino festivalyje Lietuvai atstovauja režisieriaus Kristijono Vildžiūno filmas ,,Kai apkabinsiu tave” (,,Back to Your Arms”).

Filmas ,,Kai apkabinsiu tave” – tarptautinis projektas, kurį kuriant dalyvavo lenkų ir vokiečių prodiuseriai, filmavosi vokiečių aktoriai. Jo pagrindą sudaro tikra istorija iš žinomų meno pasaulyje žmonių – režisieriaus Romualdo Juknevičiaus ir aktorės, dailininkės Dalios Juknevičiūtės – gyvenimo. Berlyne 1961 metais (prieš pat iškylant Berlyno sienai) bando susitikti iš sovietinės Lietuvos atvykęs tėvas Vladas (Andrius Bialobžeskis) ir į Vakarus emigravusi dukra Rūta (Elžbieta Latėnaitė).


K. Vildžiūno filmas ,,Kai apkabinsiu tave” šiemet dalyvavo JAV kino akademijos ,,Oscar” apdovanojimų atrankoje geriausio užsienio filmo kategorijoje.  „Amerikos žiūrovai sutiko filmą su dideliu susidomėjimu ir tema jiems, skirtingai nei Vakarų Europos žiūrovui, pasirodė suprantama ir įdomi,” – džiaugėsi filmo prodiuserė Uljana Kim.

Daugiau informacijos rasite čia >>>