Muriel Chochois paskaita „Žydžių moterų gyvenimo Vilniuje portretai nuo XIX a. vidurio iki Holokausto“

Birželio 25-osios vakarą bibliotekoje vyko prancūzų istorikės Muriel Chochois paskaita „Žydžių moterų gyvenimo Vilniuje portretai nuo XIX a. vidurio iki Holokausto“. Muriel pasidalino savo moksliniu tyrimu apie jaunų žydžių merginų išsilavinimą XIX a. antroje pusėje, jų kovą už socialinę ir politinę emancipaciją, gyvenimą ir įsipareigojimus gete, jų dvasinį pasipriešinimą.

Muriel domėjimasis Vilniuje gyvenusių žydžių moterų likimais prasidėjo nuo susipažinimo su dviem išskirtinėm asmenybėm: Roza Shabad-Gawronska bei Asia Turgel. Įsimylėjusi Vilnių ir čia pradėjusi tyrinėti šių dviejų moterų gyvenimo kelius, istorikė atrado džiaugsmą archyvuose ieškoti ir daugiau informacijos apie čia – Vilniuje gyvenusias moteris, jų nepaprastas asmenybes, gyvenimus, likimus.

„Vilniaus archyvuose atrandu šiame mieste gyvenusias ypatingas moteris. Tai be galo vertinga patirtis, kuria noriu dalintis.” – Muriel Chochois.

Ne pirmus metus į Vilnių atvykstanti moteris jau turi planų ir ateinantiems metams. Tad laukite naujų mūsų bendradarbiavimo iniciatyvų!

Dalinamės įrašu iš įvykusios paskaitos:


Komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *