Ar žinojote, kad bibliotekoje galite rasti ir žydiškų receptų knygų kolekciją? Nuo tradicinės Šabo vakarienės iki Chanukos skanumynų, nuo laiko patikrintų aškenazių bei sefardų receptų iki modernių izraelietiškų patiekalų, receptų knygose rasite tiek dar neragautų skonių, tiek seniai pamirštos klasikos. O geriausia, kad visas receptų knygas galima skolintis į namus ir pripildyti savo virtuves naujais aromatais!
Po truputį artėjant rudeniui dalinamės receptu iš nuostabios Claudia Roden receptų knygos „The book of Jewish food“:
Vengriškai paruošti grybai
6 porcijos
500 g baravykų, voveraičių arba shiitake grybų
1 didelis svogūnas, smulkiai pjaustytas
4 šaukštai aliejaus
4 česnako skiltelės, sutraiškytos
0,5 – 1 šaukštelis paprikos
500 g pomidorų, nuluptų ir supjaustytų kubeliais
1 šaukštelis (arba pagal skonį) cukraus
druska
pusės citrinos sultys
175 ml raudono vyno
1 mažas čili pipiras be sėklų
Grybus nuplaukite ir palikite nepjaustytus. Didelėje keptuvėje pakepinkite svogūną aliejuje iki kol suminkštės. Sudėkite česnaką, paprikos prieskonius ir grybus, maišykite kepdami apie minutę. Tuomet sudėkite pomidorus, cukrų, druską ir citrinos sultis bei patroškinkite 10 minučių. Supilkite vyną, įdėkite čili pipirą ir troškinkite iki kol padažas sutirštės.
Skanaus!
The book of Jewish food : an odyssey from Samarkand to New York / Claudia Roden. – New York : Alfred A. Knopf, 1998. – xiv, 668, [2] p.
Parašykite komentarą