LAPKRIČIO 23 d.: Diskusija „Lietuvos žiniasklaida ir antisemitizmas Izraelio ir Hamas karo kontekste“

Lapkričio 23 d. 18 val. Vilniaus žydų viešoji biblioteka ir Lietuvos žydų bendruomenė organizuoja Žydiškų pašnekesių klubo diskusiją „Lietuvos žiniasklaida ir antisemitizmas Izraelio ir Hamas karo kontekste“. Renginys vyks Vilniaus žydų viešojoje bibliotekoje (Gedimino pr. 24, įėjimas iš Vilniaus mažojo teatro kiemo). Maloniai kviečiame.


Būtina registracija el. paštu: vzvb@lnb.lt

Hamas teroristų neišprovokuotos Izraelio civilių gyventojų skerdynės padalijo pasaulį dvi dalis. Aistros abejose pusėse kyla ar slopsta priklausomai nuo informacijos pateikimo šaltinių. Nuo žiniasklaidos objektyvumo ar jo stokos tiesiogiai priklauso vertybių suvokimas. Šiandien didieji pasaulio žinių koncernai turėtų stoti tarp profesionalios žiniasklaidos ir socialinių tinklų. Tačiau ne kartą ir ne du matėme kryptingai prieš Izraelį ir jo teisę gintis nukreiptą atvirą arba užslėptą žinią, keliančią tiesioginę grėsmę žydams visame pasaulyje. Vakaruose išpuolių kiekis sumušė 1200 procentų rekordą. Vien Jungtinėje Karalystė išpuolių prieš žydus padidėjo 500 kartų.
Diskusijoje kalbėsime apie žiniasklaidos atsakomybę užkardyti neapykantos kurstymą ir padėti visuomenei atpažinti antisemitizmo apraiškas. Ar profesionali žiniasklaida pajėgi atlikti šią savo pareigą?


Diskusijoje dalyvaus:
Vytautas Bruveris – ELTA žinių agentūros vadovas
Indrė Makaraitytė – LRT Tyrimų skyriaus redaktorė
Vaidas Saldžiūnas – delfi.lt vyr. redaktorės pavaduotojas
Vaidotas Beniušis – 15min.lt vyr. redaktorius
Ernestas Alesinas – Visuomenės informavimo etikos komisijos (VIEK) komisijos narys
Rimvydas Paleckis – žurnalistas, laidų vedėjas
Diskusiją moderuos publicistas, žurnalistas ir rašytojas Arkadijus Vinokuras.


Komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *