Susitikimas su JAV rabinu Andy Bachmanu (VIDEO)

Vasario 7 d. Vilniaus žydų viešojoje bibliotekoje įvyko susitikimas su čia viešėjusiu rabinu iš JAV, Andy Bachmanu. Rabinas pasidalino patirtimi dirbant su žydų atminties išsaugojimo iniciatyvomis Lietuvoje ir Rytų Europoje bei kalbėjo tema „Istorija, atmintis ir pilietinė atsakomybė: žydiška vizija XXI amžiui“.

Žydų gyvenimo šimtmetis atnešė didžiulius pokyčius, išnirimą, sunaikinimą ir triumfą į žydų gyvenimą. Nuo masinės migracijos iki holokausto ir nuo Izraelio įkūrimo iki žydų gyvenimo atgimimo ir atnaujinimo visame pasaulyje šiuolaikinis žydas turi daugiau laisvės ir galimybių nei bet kuriuo kitu istorijos momentu. Senovės tauta, kuriai tradicijos įsakė būti „šviesa tautoms“ ir „malonus svetimšaliams“, šiuolaikinis žydas yra įpareigotas žinoti savo istoriją, parodyti jos vertybes ir prisidėti prie nuolatinio teisingumo ir taikos kūrimo darbo. . Šiame pokalbyje mes išnagrinėsime iššūkius ir galimybes, su kuriais susiduria žydai šiuo laiko tarpsniu, kai tyrinėsime įtampą tarp žydiškumo išlaikymo ir bendro žmogaus projekto tarpusavyje priklausomame, globalizuotame pasaulyje.

Rabinas Andy Bachmanas aptarnavo įvairius žydus visose JAV sinagogose, nedidelėse žydų bendruomenėse ir koledžų miesteliuose. Šiuo metu jis gyvena Portlande, JAV ir yra trijų dukterų Audrey, Lois ir Minna tėvas.


Komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *