Paskaita VU bibliotekoje „Maskvos universiteto bibliotekos Retų spaudinių ir rankraščių skyrius: fondai ir darbo kryptys”

Grupė Retų knygų ir rankraščių skyriaus darbuotojų šių metų lapkričio 19 d. lankėsi Vilniaus universiteto bibliotekoje, kur įvyko susitikimas su svečiu iš Maskvos valstybinio M. Lomonosovo universiteto mokslinės bibliotekos Retų spaudinių ir rankraščių skyriaus, Rankraščių sektoriaus vadovu Aleksandru Lifšicu. Svečias iš Maskvos papasakojo apie pagrindinės Rusijos aukštosios mokyklos mokslinės bibliotekos Retų spaudinių ir rankraščių skyrių, jo struktūrą, fondus, kolekcijas, darbo kryptis, problemas. Šio skyriaus nuveiktus darbus iliustravo svečio atvežti ir Vilniaus universiteto bibliotekai padovanoti katalogai, pristatantys Maskvos valstybinio M. Lomonosovo universiteto mokslinės bibliotekos Retų knygų ir rankraščių skyriaus kolekcijas.
 Susitikimai su kolegomis iš kitų šalių bibliotekų yra visada įdomūs ir laukiami, o sulaukti specialisto, dirbančio su retomis knygomis ir rankraščiais, dviguba nauda visiems paskaitos klausytojams – didžiųjų Vilniaus bibliotekų retų knygų skyrių ir rankraštynų darbuotojams.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*