SPALIO 10 d.: Marko Galesniko knygos „Pranašų 48“ pristatymas

Spalio 10 d. 18 val. Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka maloniai kviečia į Izraelio rašytojo knygos „Pranašų 48“ pristatymą. Renginys vyks Vilniaus žydų viešojoje bibliotekoje (Gedimino pr. 24, Vilnius, įėjimas iš Vilniaus mažojo teatro kiemo).

Romano herojus – Jeruzalės gidas Jona Melceris gyvena banalų gyvenimą su jo kasdienėmis problemomis. Mylima mergina praneša savo sprendimą su juo skirtis. Laikinai apsistojęs pas Joną senolis karo veteranas kariauja su visu pasauliu. Nuolat trūksta pinigų, sveikata irgi ne pati geriausia. Jona vaikštinėja po Jeruzalę su turistu – Rusijos oligarchu, atveda jį prie Raudų sienos, ir čia prasideda: išvakarėse numiręs garsus kabalistas išpranašavo Mesijo atėjimą ir viskas rodo, kad tas Išganytojas – mūsų herojus. Žmogus, nesugebąs išspręsti savo problemų, turi spręsti visos žmonijos problemas.
Knygos autorius Markas Galesnikas gimė Samaroje, baigė Literatūros institutą Maskvoje, dirbo feljetonistu ir, įsitikinęs, kad Lietuvoje atkurta Nepriklausomybė, ramiai persikėlė į Izraelį, savo protėvių žemę.

Jeruzalėje jis įkūrė satyrinį žurnalą „Beseder“ ir parašė šį juokingą romaną apie kelionių vadovą, kuris atsitiktinai tampa Mesiju. Po to, kai „Evangelijos pagal Galesniką“ skaitytojai pradėjo prašyti autoriaus ekskursijos, jam teko įvaldyti gido profesiją, ir dabar, laisvu nuo satyros laiku, jis ne juokais vedžioja smalsius ekskursantus po Jeruzalę.

Pristatyme dalyvaus knygos vertėjas Tomas Čepaitis, dailininkas Ilja Bereznickas, o nuotoliu iš Izraelio prisijungs ir knygos autorius M. Galesnikas.

Įėjimas laisvas.