Receptas: orkaitėje keptas moliūgas su lęšiais

Sukoto proga kviečiame nešti derlių į virtuvę ir pasigaminti šį orkaitėje keptą moliūgą su lešiais ir dolčelate iš Ottolenghi knygos „Simple. Paprasti ir lengvi receptai“. Beje, bibliotekoje rasite visą lentyną lietuviškų ir angliškų receptų knygų, kurias galite skolintis į namus!

6 asmenims garnyrui:
1 didelio nelupto sviestinio moliūgo be sėklų (950 g), padalyto 1 cm riekėmis,
2 raudonų svogūnų (320 g), supjaustytų 3 cm pločio skiltelėmis,
3 š. alyvuogių aliejaus (dar šiek tiek patiekti),
10 g šalavijų lapelių,
100 g žaliųjų lęšių (arba 235 g, jei naudosite jau paruoštus),
1 didelės citrinos – smulkiai nutarkuokite 1,5 a. š. žievelės ir išspauskite 2 š. sulčių,
1 traiškyto česnako skiltelės,
5 g stambiai kapotų petražolių lapelių,
5 g stambiai kapotų mėtų lapelių,
10 g stambiai kapotų peletrūnų lapelių,
100 g dolčelatės, sulaužytos 2 cm dydžio gabalėliais (nebūtina),
druskos,
juodųjų pipirų.

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 220 °C su ventiliatoriumi.
  2. Moliūgą ir svogūnus dėkite į didelį dubenį su 2 šaukštais aliejaus, šalavijo lapeliais ir 3/4 šaukštelio druskos. Nepagailėkite juodųjų pipirų. Gerai sumaišę išberkite ant didelės kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite 25-30 min., kol iškeps, paruduos ir įgis auksinį atspalvį.
  3. Kol moliūgas kepa, vidutinio dydžio puodą iki pusės pripildykite vandens ir statykite ant aukštos kaitros (jei naudojate jau paruoštus lęšius, šį žingsnį praleiskite). Kai vanduo užvirs, berkite lęšius, sumažinkitę kaitrą iki vidutinės ir kaitinkite 20 min., kol lęšiai išvirs. Nukoškite, leiskite šiek tiek ataušti ir dėkite į didelį dubenį. Įmaišykite citrinos žievelę ir sultis, česnaką, prieskonines žoleles, likusį šaukštą alieiaus ir ketvirtį šaukštelio druskos.
  4. Į lešius dėkite moliūgą, svogūnus ir atsargiai išmaišykite. Perkelkite į serviravimo dubenį, apibarstykite dolčelatės gabalėliais, apšlakstykite aliejumi ir patiekite.
    Skanaus!

Ottolenghi simple : paprasti ir lengvi receptai / Yotam Ottolenghi su Tara Wigley ir Esme Howarth ; [iš anglų kalbos vertė Vaida Jėčienė]. – Vilnius : Alma littera, 2021 (Vilnius : BALTO print). – XIII, 307, [1] p.


Komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *