IX-asis Baltijos bibliotekininkų kongresas „Skaitymas skaitmeniniame amžiuje: naujos partnerystės ir paslaugos“.

Šių metų spalio 16-18 d. Trakuose, konferencijų ir laisvalaikio centre ,,Margis“ vyko 9-asis Baltijos  bibliotekininkų kongresas Reading in Digital Age: New Partnerships and Services. Kongreso organizatoriai – Lietuvos bibliotekininkų draugija (LBD) pakvietė Baltijos šalių kolegas aptarti bibliotekų veiklos įvairovę ir vyraujančias skaitymo tendencijas šiuolaikiniame skaitmenizacijos amžiuje. Kongrese dalyvavo ir atstovai iš LBD Nacionalinės bibliotekos skyriaus. Nacionalinės bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus direktorė Aldona Augustaitienė kartu su Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto dėstytoja dr. Vita Mozūraite pristatė pranešimą Reading Promotion Program in Lithuania: perfect take-off before the flight. Kongreso svečiai iš Latvijos, Estijos, JAV, Suomijos savo pranešimuose pristatė skaitymo skatinimo programas vygdomas jų šalių bibliotekose.
Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto Bibliotekininkystės ir informacijos mokslų instituto lektorė dr. Ineta Krauls savo pranešimo The new and old reading challenges: will ‘tomorrow’ really be different than ‘yesterday’? metu paskatino pamąstyti apie skaitymo sąvoką apskritai. Įdomūs ir informatyvūs buvo Talino centrinės bibliotekos atstovės Triinu Seppam ir Latvijos nacionalinės bibliotekos darbuotojos Gintos Zalcmanes pranešimai apie skaitmeninių bibliotekų kūrimo patirtį.
Kongreso metu dalyviai buvo pakviesti dalyvauti tarptautinėse konferencijose, kurias 2012 metais organizuoja IFLA (The International Federation of Library Associations and Institutions) Helsinkyje (Suomija) ir  LIBER (Association of European Research Libraries) Tartu (Estijoje). Kolegos iš Suomijos bibliotekų asociacijos (Finish Library Association) pristatė įdomų projektą “Cyc4lib” (Cycling for libraries) ir jo pirmąjį etąpą „Kopenhaga – Berlynas”, kuris vyko šiais metais, o 2012 metais pakvietė prisijungti ir Latvijos, Lietuvos bei Estijos bibliotekininkus ir keliauti dviračiais per Pabaltijo šalis.

9-ojo Baltijos bibliotekininkų kongreso dalyviai

.

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*