Polonistų praktika Retų knygų ir rankraščių skyriuje

Jau penktą kartą Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Retų knygų ir rankraščių skyriuje praktiką atlieka Vilniaus universiteto Filologijos fakulteto lenkų filologijos IV kurso studentai. Šiemet turime tris praktikantes -  Eriką Kod, Tatjaną Barabanovą ir Laurą  Kiaulevičiūtę. Praktika truks mėnesį – nuo lapkričio 22 d. iki gruodžio 22 d.
 Praktikos metu studentai supažindinami su biblioteka, skyriumi ir jame saugomais dokumentais (paprastai pravedame jiems ekskursiją, rodome dokumentus) bei skyriuje atliekamais darbais. Lenkų kalbos žinias studentės galės pagilinti skaitydamos ir aprašinėdamos XVII-XIX a. rankraštinius dokumentus (Pamokslų rinkinys, kt.), rengdamos XIX a. knygų atpažįstamuosius aprašus. Skyriuje saugoma nemažai rankraščių ir senųjų spaudinių, parašytų  gotiškuoju šriftu (pvz. Prūsijos valdžios įsakai) ir kanceliarine slavų (rusėnų) kalba. Praktikos metu studentės susipažins ir su tokiais dokumentais.
 Pagal studentų pageidavimus ir galimybes rengiame ekskursijas į kitus bibliotekos skyrius. Šiemet esame numatę apsilankyti Dokumentų konservavimo ir restauravimo centre.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*