IIFVC darbuotojų viešnagė Latvijos nacionalinėje bibliotekoje

Grupė Informacijos išteklių formavimo ir vystymo centro darbuotojų lapkričio 22 d. viešėjo naujosiose patalpose įsikūrusioje Latvijos nacionalinėje bibliotekoje. Viešnias pasitikusi Latvijos nacionalinės bibliotekos darbuotoja Viktorija Moskina papasakojo apie naująjį bibliotekos pastatą, jo kūrėjus, rėmėjus, aprodė naująsias patalpas, išskirtines interjero detales, parodų sales, naujai įrengtas skaityklas, darbo kabinetus. Viešnagės dalyvės taip pat apžiūrėjo bibliotekoje veikiančią parodą „1514.Knyga.2014“, kurioje tarp daugelio 1514 metais išleistų knygų, priklausančių 18 didžiausių Europos bibliotekų yra eksponatas ir iš Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Retų knygų ir rankraščių skyriaus kolekcijų.
IIFVC Katalogavimo ir Retrokonversijos skyriaus atstovės bendravo su Latvijos nacionalinės bibliotekos Katalogavimo skyriaus specialistais, Retų knygų ir rankraščių skyriaus atstovės aplankė Latvijos nacionalinės bibliotekos Retų knygų ir rankraščių skyrių, susipažino su jame saugomomis kolekcijomis, darbo specifika, apžiūrėjo skyriaus parengtas parodas, vertingiausius kolekcijų dokumentus, turėjo galimybę apžiūrėti kolegų iš Latvijos darbo vietas, saugyklas.
Viešnagės Rygoje metu grupė Retų knygų ir rankraščių skyriaus darbuotojų aplankė ir Latvijos universiteto bibliotekos padalinį, įsikūrusį restauruotame pirmojo Rygos mero Liudviko Vilhelmo Kerkovijaus name. Turėjo progos apžiūrėti atkurtą autentišką namo interjerą, naujai įrengtas skaityklas, poilsio zonas, susipažinti su vertingiausių bibliotekos dokumentų paroda.

Informaciją parengė vyriaus. bibliotekininkė Diana Norkūnienė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*