Įvyko iškilmingas Lietuvos nacionalinės bibliotekos 95-mečio minėjimas

Lapkričio 5 d. Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, minėdama 95-metį, į šventinį renginį Nacionalinėje filharmonijoje sukvietė buvusius ir esamus darbuotojus, garbingus Lietuvos ir užsienio svečius, partnerius ir rėmėjus.
Pirmoje iškilmingo vakaro dalyje renginio vedėjas aktorius Giedrius Arbačiauskas perskaitė Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės sveikinimą, kompozitorius ir Ministro Pirmininko patarėjas kultūrai Faustas Latėnas sveikino biblioteką ir perdavė renginio globėjo – Lietuvos Respublikos Ministro Pirmininko Algirdo Butkevičiaus – sveikinimą. Biblioteką su 95-mečiu sveikino Lietuvos Respublikos kultūros ministras Šarūnas Birutis.
Antrą vakaro dalį muzikinę programą svečiams atliko Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas Čiurlionio kvartetas su Nacionalinės premijos laureate Asta Krikščiūnaite bei aktoriumi ir renginio vedėju G. Arbačiausku. Šventinį vakarą Nacionalinėje filharmonijoje veikė Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos 95-mečiui skirta dailės paroda iš bibliotekos meno kūrinių kolekcijos.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*