IX-asis Lietuvos bibliotekininkų suvažiavimas

Vasario 4 d. Vilniaus universiteto bibliotekos Mokslinės komunikacijos ir informacijos centre įvyko IX-asis Lietuvos bibliotekininkų draugijos suvažiavimas (LBD), kuriame dalyvavo Nacionalinės bibliotekos  IIFVC Retų knygų ir rankraščių skyriaus vyr. bibliotekininkė Diana Norūnienė ir  redaktorė Alma Masevičienė.

Suvažiavimo metu buvo išklausyta LBD Tarybos pirmininkės Alinos Jaskūnienės ataskaita už 2011–2013 metus, svarstyta Revizijos komisijos ataskaita, vyko trumpi pasisakymai dėl LBD pirmininko, Tarybos naujų narių rinkimo. Buvo patvirtinta rezoliucija,  kuria norima atkreipti Lietuvos Respublikos Seimo ir Lietuvos Respublikos Vyriausybės dėmesį.

Suvažiavimo pabaigoje slaptu balsavimu įvyko LBD pirmininko, tarybos ir Revizijos komisijos rinkimai. LBD pirmininke antrai kadencijai buvo išrinkta Birštono viešosios bibliotekos direktorė Alina Jaskūnienė, patvirtinta Revizijos komisija. Buvo išrinkta nauja LBD Taryba, kurios nare tapo ir IIFVC Retų knygų ir rankraščių skyriaus darbuotoja Alma Masevičienė. Jai taip pat buvo įteikta Lietuvos Respublikos Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininkės Audronės Pitrėnienės padėka.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*