Konferencija skirta kelionių egodokumentiniam paveldui

2014 m. spalio 15 d. Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka kartu su Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto Bibliotekininkystės ir informacijos mokslų institutu surengė konferenciją, skirtą kelionių dokumentikai, „Kelionių aprašymai kaip egodokumentinis paveldas: nuo Panevėžio iki Paryžiaus“. Tai jau 15-oji bibliotekos rengiama krašto kultūros istorijos, rašytinio paveldo tyrinėjimų konferencija. 2012-aisiais pradėtas konferencijų ciklas, skirtas egodokumentiniam paveldui – autobiografinės raštijos pirmuoju asmeniu tyrinėjimui, aktualizavimui, sklaidai. Šių metų konferencija buvo skirta kelionių aprašymų tyrimų teorinėms, istorinėms, socialinėms komunikacijos ir kitoms problemoms.
Konferencijos metu IIFVC Retų knygų ir rankraščių skyriaus vyresnioji redaktorė Dalia Tarailienė skaitė pranešimą „Likimas suvedė į vieną biblioteką: Antano Poškos ir Mato Šalčiaus dokumentinis palikimas Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje“.
Informacijos išteklių formavimo ir vystymo centro direktorė Jolita Steponaitienė išsamiai pristatė parodą „XVI amžiaus kelionių albumas“, kurioje eksponuojamas vienas įdomiausių ir vertingiausių senojo albumo žanro pavyzdžių, saugomų Lietuvos nacionalinėje M. Mažvydo bibliotekoje, Barono Maksimiliano Teuffelio iš Gundersdorfo albumas. Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešojoje bibliotekoje eksponuojami 38 šio albumo vaizdai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*