Kviečiame prisidėti prie akcijos „Knygų Kalėdos“

Ateinančių Kalėdų proga šalies prezidentė Dalia Grybauskaitė kviečia Lietuvos gyventojus dovanoti naujas knygas bibliotekoms. Socialinė akcija „Knygų Kalėdos“ vyks nuo lapkričio 25-osios iki šv. Kalėdų.

Į šalies vadovę kreipėsi 300 Šiaulių krašto vaikų. Savo laiške jie papasakojo, kad labai mėgsta skaityti, tačiau šalies bibliotekose trūksta naujų knygų. Prezidentė nusprendė išpildyti šių vaikų svajonę ir padovanoti jų krašto bibliotekai reikiamų knygų. Vėliau prie šios idėjos prisijungus Lietuvos leidėjų asociacijai, Bibliotekininkų draugijai, Spaustuvininkų asociacijai, Rašytojų sąjungos leidyklai, knygynų tinklams „Vaga“, „Pegasas“ ir „Knygų namai“, Sigutės Chlebinskaitės studijai „Tu gali sukurti knygą“, LRT ir radijui „Laisvoji banga“, akcija „Knygų Kalėdos“ tapo nacionaline.

Akcijoje dalyvauja apie 1,5 tūkst. šalies bibliotekų. Akcijai yra parengtas bendrinis 45 naujų knygų sąrašas, ko labiausiai trūksta bibliotekoms. Viena sąlygų yra ta, kad knygos turėtų būti išleistos ne seniau nei trejų metų laikotarpiu.

Akcijoje dalyvaujantys knygynai „Vaga“, „Pegasas“ ir „Knygų namai“ turi parengę specialias lentynas su plakatais, kuriose yra reikalingos knygos. Jas galima įsigyti su 20 proc. nuolaida ir palikti bibliotekoms arba nešti į viešąsias bibliotekas.

Žmonės reikalingas knygas gali nešti ir šiaip, iš namų į bibliotekas, tačiau jų nešti į knygynus nebus galima.

Prisidėkime prie šios akcijos, paraginkime savo šeimos narius, draugus ir pažįstamus. Šv. Kalėdų proga dovanokime skaitymo džiaugsmą!

Plačiau apie akciją

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*