„Libraries now! Inspiring… suprising… empowering!“

Rugpjūčio 11-17 dienomis, Helsinkyje vyko 78-oji IFLA generalinė konferencija ir asamblėja. Pagrindinė renginio tema „Libraries now! Inspiring… suprising… empowering!“.

Viso pasaulio bibliotekininkai diskutavo apie bibliotekų situaciją skaitmeniniame amžiuje, jų galimybes ir naujus iššūkius, džiaugėsi nuveiktais darbais.

Šiųmetinės konferencijos Lietuvos delegacijoje buvo Nacionalinės bibliotekos generalinis direktorius prof. Renaldas Gudauskas, kuris dalyvavo ir IFLA metu vykstančioje metinėje Pasaulio nacionalinių bibliotekų direktorių (CDNL) konferencijoje.

Nacionalinę biblioteką bei Lietuvos bibliotekininkų draugiją atstovavo ir Informacijos išteklių formavimo ir vystymo centro vadovė, Retų knygų ir rankraščių skyriaus vedėja, Lietuvos bibliotekininkų draugijos (LBD) vice pirmininkė Jolita Steponaitienė, kuri dalyvavo šios konferencijos parengime, kaip Patarėjų tarybos narė.

Konferencijoje ne vieną kartą garsiai nuskambėjo Lietuvos vardas, nes mūsų šalis aktyviai dalyvavo ir pasiekė gerų rezultatų IFLA programoje „ Bibliotekinių asociacijų stiprinimas“, kurią Lietuvoje organizavo LBD, joje dalyvavo ir Nacionalinės bibliotekos darbuotojai, o dviračių žygio „Cycling for Libraries 2012“ Lietuvos etapo viena iš koordinatorių buvo LBD Nacionalinės bibliotekos skyriaus vadovė Alma Masevičienė.

Plačiau apie 2012 metų IFLA konferenciją http://conference.ifla.org/ifla78/news.

Parengė: Jolita Steponaitienė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*