Nacionalinės bibliotekos padėkos raštas įteiktas Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministrui A. Ažubaliui

Užsienio reikalų ministerija padėjo perduoti į Lietuvą dokumentus, papildžiusius bibliotekoje saugomą Lozoraičių šeimos kolekciją

2011 m. gegužės 13 d. Nacionaliniame muziejuje vykusiame renginyje, kurio metu Lietuvos diplomatų pastangomis į Lietuvą grįžusių Lozoraičių šeimos ir Igno Šeiniaus asmeniniai archyvai perduoti Lietuvos nacionaliniam muziejui ir Lietuvos centriniam valstybės archyvui, Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas LR užsienio reikalų ministrui Audroniui Ažubaliui įteikė padėką už pagalbą rūpinantis Lozoraičių šeimos knygų rinkinio parvežimu iš Italijos bei perdavimu Nacionalinei bibliotekai.

Nuo 2007 m. bibliotekoje saugoma unikali kolekcija papildyta nepaprastai vertingais leidiniais, priklausiusiais net  kelioms ilgus metus Lietuvos diplomatinei tarnybai skyrusios Lozoraičių šeimos kartoms.

Ši kolekcija – ne tik svarbi Nacionalinėje bibliotekoje saugomų publikuotų dokumentų dalis, bet ir visą lietuvių kultūros paveldą reprezentuojantis rinkinys, pasitarnausiantis kultūrinei ir dvasinei visuomenės plėtrai.