Prestižiniame kino festivalyje ,,Sundance” – JAV lietuvio filmas

Didžiausiame JAV nepriklausomų kino filmų festivalyje pristatyta Los Andžele gimusio lietuvio Mariaus A. Markevičiaus dokumentinė juosta „The other dream team“ („Kita svajonių komanda“). Šis filmas – pirmasis jo, kaip režisieriaus, darbas.

„The other dream team“ – tai nepaprasta istorija apie Lietuvos krepšinio komandą, 1992 metų Barselonos vasaros olimpinėse žaidynėse iškovojusią simbolinę pergalę prieš Rusiją ir užėmusią 3-iąją vietą. Tačiau tai nėra filmas apie krepšinį, tai filmas apie laisvę, drąsą ir garbę, apie kovą prieš buvusius represorius netradiciniu būdu – su krepšinio kamuoliu rankoje.

 Daugiau informacijos čia >>>

Viena mintis apie „Prestižiniame kino festivalyje ,,Sundance” – JAV lietuvio filmas“

  1. Sveicināti. Ir gadijies tā , ka plānojam nagkamad apmeklēt Tomskas apgabalu, precīzāk pilsētu Kolpaševa. Kapēc? Tālajā 1941 gadā tika izsūtīti uz Sibīriju mani vec -vecāki , kur viņi sapazinās un izveidoja ģimeni kā rezultātā tur piedzima mana mamma . Ilgus gadus esam domājuši , nu beidzot esam saņēmušies ar mammu un viņas brāli (kas arī ir tur dzimis ) doties apskatīt dzimtās vietas.Izdzirdēju par Jūsu fondu un nodomāju vai nav kas apvienojams? Ar cieņuOskars Krēziņš

Komentarai uždrausti.