Mynėme už bibliotekas

Prieš porą savaičių (rugpjūčio 25 d.) Gedimino prospektą ir kitas Vilniaus gatves užtvindė dviratininkų upė. Ketvirtą kartą organizuojamame Velomaratone dalyvavo apie 8000 dviratininkų, tarp kurių pedalus už bibliotekas mynė 5 bibliotekininkės: Giedrė Čistovienė ir Alma Masevičienė iš Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos, Justina Juciūtė iš Lietuvos aklųjų bibliotekos, Neringa Androšiūnaitė ir Gerda Putnaitė iš Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešosios bibliotekos.
Mūsų buvo nedaug, bet labai džiaugiames, kad buvome. Giedrė dalyvavo pirmą kartą ir jai liko patys geriausi prisiminimai:
dalyvavau pirmą kartą – jausmas neapsakomas. Ne kasdien gali laisvai važinėtis gatvėmis. O dar ta galybė žmonių, draugiška atmosfera, be jokios konkurencijos, su tikslu – tiesiog dalyvauti. Smagu buvo “pasipuikuoti” savuoju ir apžiūrėti kitų dviratukus. Didžiausi aplodismentai organizatoriams. Viskas buvo puikiai sustyguota ir apgalvota. Kitąmet būtinai ir vėl važiuosiu!!!
Alma Masevičienė jau dvejus metus dalyvavusi tarptautinėje bibliotekininkų nekonferencijoje Cycling for Libraries (Važiuok už bibliotekas!) džiaugėsi, kad už bibliotekas minti galėjo ir Lietuvoje:
Tai puiki galimybė atstovauti bibliotekas, parodyti, kad esame inovatyvūs. Džiaugiuosi, kad „Velomaratono“ metu turėjau galimybę mūsų bibliotekininkų komandą pristatyti Lietuvos radijo žurnalistui. Viliuosi, kad kitais metais šioje šventėje dalyvaus gausesnė bibliotekininkų komanda.
Renginys kiekvienais metais vis geresnis ir įdomesnis, siūlantis daug papildomų pramogų ir paslaugų: dalyvauti originaliausio dviračio rinkimuose, varžybose dėl galimybės laimėti dviratį, papuošti dviratį, užregistruoti jį policijoje arba apdrausti, surašyti didžiausius ateinančių metų norus ir vėliau sulaukti priminimo savo pašto dėžutėje. Taip pat galima buvo prisidėti matuojant tos dienos Vilniaus nuotaiką ir gauti už tai cukraus vatos, kuri ir taip gerą nuotaiką pakelia dar labiau. Tądien Vilniaus nuotaika buvo aukščiausia Lietuvoje – 8,3 balai iš dešimties (žr. laimės barometro statistiką). Galiausiai ne mažiau įspūdinga renginio dalis yra dviratininkų, dalyvaujančių Baltic Chain Tour varžybose, finišas. Jis pakeri savo greičiu – 10 km ratą, kuriam dviratininkas mėgėjas įveikti turėjo daugiau nei 40 min., sportininkai įveikė per maždaug 12-14 min., tad 50 km trasa įveikiama per valandą prieš tai dar numynus Utenos-Vilniaus ruožą.
Išradingiausios komandos apdovanojimas atiteko komandai iš vieno žmogaus. Kadangi šių metų Velomaratonas jau praėjo, tad galima jau pradėti laukti kitų metų Velomaratono. Tikimės, kad bibliotekininkų komanda išaugs ir smagiai bei išradingai mins už bibliotekas.
DELFI įspūdžiai iš Velomaratono.

Gerda Putnaitė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*