Naujoje Europos bibliotekos virtualioje parodoje „Mokslas ir mašinos“ pristatomi ir Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos dokumentai.

Europos biblioteka parengė virtualią parodą „Mokslas ir mašinos“. Parodoje savo saugomą  dokumentinį paveldą pristato 21 nacionalinė, universitetinė ir mokslinė biblioteka iš septyniolikos Europos valstybių. Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka taip pat prisidėjo prie šios virtualios ekspozicijos rengimo. Nacionalinės bibliotekos IIFVC Retų knygų ir rankraščių skyrius pateikė dokumentus, kuriuose atsispindi lietuviškosios botanikos terminologijos pradžia, žemės ūkio vystymasis XX a. pr. bei radijo ryšio tarnybos įkūrimas Lietuvoje. Plačiau apie parodoje pristatomus IIFVC Retų knygų ir rankraščių skyriaus dokumentus lietuvių kalba.

Parodos „Mokslas ir mašinos“ video pristatymas.

Oficialus Europos bibliotekos pranešimo spaudai apie šią parodą vertimas į lietuvių kalbą.

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka Europos bibliotekos narė yra nuo 2007 metų. Pagrindinis dalyvavimo šioje organizacijoje uždavinys – organizuoti prieigą prie Lietuvos mokslo ir kultūros informacijos išteklių. Nacionalinė biblioteka taip pat dalyvauja kuriant Europos bibliotekos virtualias parodas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*