Seminaras rankraštinio paveldo tematika

Š.m. gegužės 29 d. Lietuvos nacionalinės M. Mažvydo bibliotekos darbuotojų grupė iš Retų knygų ir rankraščių skyriaus (skyriaus vedėja Jolita Steponaitienė, vyr. bibliotekininkė, skaityklos vedėja Rima Dirsytė, vyresn. redaktorė Dalia Tarailienė, redaktorė Alma Masevičienė) bei Ryšių su visuomene skyriaus vedėja Birutė Pečiulevičiūtė viešėjo Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešojoje bibliotekoje. Čia buvo surengtas teorinis-praktinis seminaras „Rankraščiai: saugome, tiriame, skleidžiame žinią“ apskrities viešųjų bibliotekų specialistams, dirbantiems su rankraštiniu paveldu. Seminaro metu pranešimą apie rankraštinį paveldą, jo kilmę, istoriją, tradicijas bei rankraštinį paveldą Nacionalinėje bibliotekoje skaitė Jolita Steponaitienė. Rima Dirsytė papasakojo apie rankraštinių dokumentų tvarkymo specifiką ir pagrindinius reikalavimus skaitytojų aptarnavimui. Seminaro dalyviams buvo pristatytas projektas „Asmeninės rašomosios lietuvių kalbos duomenų bazės kūrimas“, jį pristačiusi Alma Masevičienė prie projekto įgyvendinimo kvietė prisijungti ir seminaro dalyvius. Didelio susidomėjimo sulaukė Dalios Tarailienės pranešimas „Panevėžio regiono rankraštinins paveldas Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje“. Teorinio-praktinio seminaro programą užbaigė Ryšių su visuomene skyriaus vedėjos Birutės Pečiulevičiūtės pranešimas „Virtualių parodų rengimas. Rankraštinių dokumentų panaudojimas jose“. Seminaro dalyviai aktyviai klausinėjo, sulaukė atsakymų į jiems rūpimus klausimus.

Ekskursija po Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešojąją biblioteką buvo naudinga Nacionalinės bibliotekos darbuotojoms ir parodė puikių bendruomenės ir bibliotekos bendradarbiavimo puošiant biblioteką pavyzdžių.

Visos kelionės dalyvės labai dėkingos Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos direktorės pavaduotojai Genovaitei Astrauskienei bei Bibliotekų vadybos ir rinkodaros skyriaus vedėjai Ramunei Greiciūnienei už puikiai organizuotą renginį, įdomią ekskursiją ir šiltą, draugišką priėmimą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*