Tarptautinis bibliotekininkų dviračių žygis „Cycling for Libraries 2013“

Birželio 18-26 dienomis vyko jau trečiasis tarptautinis bibliotekininkų dviračių žygis Cycling for Libraries 2013. Žygio maršrutas nusidriekė nuo Nyderlandų sostinės Amsterdamo iki Belgijos sostinės Briuselio. Daugiau nei 100 bibliotekininkų iš 20 pasaulio šalių aplankė 17 bibliotekų ir nuvažiavo didesnį nei 400 km atstumą dviračiu.

Lietuvą šiame žygyje atstovavo LNB Informacijos išteklių formavimo ir vystymo centro Retų knygų ir rankraščių skyriaus redaktorė, Lietuvos bibliotekininkų draugijos Nacionalinės bibliotekos skyriaus pirmininkė Alma Masevičienė.

Šiemet pagrindinis Cycling for Libraries tikslas buvo atkreipti dėmesį į viešąsias bibliotekas, jų teikiamas įvairiapusias paslaugas, kurios yra naudingos ir reikalingos visuomenei. Šiuo metu vieni svarbiausių viešųjų bibliotekų tikslų yra mažinti informacinę ir technologinę atskirtį visuomenėje, remti mokymąsi visą gyvenimą bei visiems užtikrinti laisvą prieigą prie informacijos.

Dviračių žygio Cycling for Libraries 2013 dalyviai kelionės metu ne tik lankė Nyderlandų ir Belgijos bibliotekas, bet ir dalyvavo apskrito stalo diskusijose kartu su Nyderlandų parlamento nariais, IFLA, EBLIDA (European Bureau of Library, Information and Documentation Associations) atstovais.

Kelionę prasmingai užbaigė žygio dalyvių susitikimas su Europos parlamento nariais bei apsilankymas Europos parlamento bibliotekoje.

Sekančiais, 2014 m., rugpjūčio mėn. Cycling for Libraries organizatoriai visus bibliotekinkus ir bibliotekų draugus kvies keliauti iš Barselonos (Ispanija) į Lioną (Prancūzija).

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*