Tęsiame teorinių-praktinių seminarų ciklą

Gruodžio 5 dieną Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešojoje bibliotekoje įvyko teorinis praktinis seminaras „Rankraščiai: saugome, tiriame, skleidžiame žinią“. Tai Informacijos išteklių formavimo ir vystymo centro Retų knygų ir rankraščių skyriaus specialisčių parengtų pranešimų rankraštinio paveldo temomis ciklas šiais metais jau apkeliavęs Klaipėdos, Panevėžio, Šilutės bibliotekas. Šį kartą seminaras subūrė gausų Šiaulių regiono bibliotekų darbuotojų ratą. IIFVC vadovė Jolita Steponaitienė perskaitė pranešimą „Rankraštinis paveldas, jo kilmė, istorija, tradicijos. Rankraštinis paveldas bibliotekoje“, Rima Dirsytė supažindino su rankraštinių dokumentų tvarkymo Nacionalinėje bibliotekoje specifika, Diana Norkūnienė kalbėjo apie rankraštinių dokumentų bibliografinių įrašų kūrimą, Alma Masevičienė pristatė bendrą Nacionalinės bibliotekos, Ilinojaus universiteto Lituanistikos katedros ir Lietuvių kalbos instituto projektą „Asmeninės rašomosios lietuvių kalbos duomenų bazės kūrimas“, taip pat kalbėjo apie virtualių parodų rengimo ypatumus bei rankraštinių dokumentų panaudojimą jose.
Praktinio užsiėmimo metu buvo aptartos Povilo Višinskio viešajai bibliotekai padovanotos dailininko-grafiko Žibunto Mikšio kolekcijos tvarkymo kryptys.
Pasinaudodamos galimybe, Retų knygų ir rankraščių skyriaus darbuotojos apsilankė Šiaulių universiteto bibliotekoje ir apžiūrėjo aušrininko dr. Jono Šliūpo archyvą, kurį bibliotekai 2005 metais perdavė Vanda ir Vytautas Šliūpai. Esame labai dėkingos šiltai mus priėmusiai archyvo saugotojai ir tvarkytojai – Retų spaudinių skaityklos darbuotojai Alinai Šalavėjienei, kuri parodė memorialinio archyvo turtus , surengė ekskursiją po atsinaujinusį bibliotekos pastatą, supažindino su savo kolegomis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*