Vokietijoje perskaitytas pranešimas apie Nacionalinėje bibliotekoje saugomą J. K. Gintilos kolekciją

2014 m. liepos 20–rugpjūčio 1 dienomis Informacijos išteklių formavimo ir vystymo centro Retų knygų ir rankraščių skyriaus vyresn. bibliografė Agnė Zemkajutė dalyvavo Volfenbiutelio (Vokietija) Hercogo Augusto bibliotekos organizuotuose 38-uosiuose tarptautiniuose vasaros kursuose. Šių metų tema – „Ankstyvoji modernioji biblioteka kaip idėjų erdvė“ (angl. The early modern library as a space of thoughts). Kursams vadovavo Osnabriuko universiteto profesorius dr. Wolfgang Adam.
Šiuose jauniesiems mokslininkams skirtuose kursuose dalyvavo doktorantai ir magistrai iš Vokietijos, Didžiosios Britanijos, Vengrijos, Lenkijos, Nyderlandų, Lietuvos. Jie klausėsi profesorių iš Vokietijos ir Italijos pranešimų, kuriuose buvo aptariamos bibliotekų kaupimo teorinės ir praktinės prielaidomis, asmeninių bibliotekų istorija. Kursų dalyviai taip pat turėjo galimybę susipažinti su Hercogo Augusto biblioteka, jos formavimo istorija, fondais.
Seminarų metu Agnė Zemkajutė perskaitė pranešimą apie Nacionalinės bibliotekos Retų knygų ir rankraščių skyriuje saugomą J. K. Gintilos knygų ir rankraščių kolekciją.
Be to, viešnagės Hercogo Augusto bibliotekoje metu pavyko identifikuoti vieną Nacionalinės bibliotekos Retų knygų ir rankraščių skyriuje saugomą defektuotą knygą, kurios spėjama leidimo data buvo XV a. pab.–XVI a. pr. Peržiūrėjus Volfenbiutelio bibliotekoje saugomą egzempliorių paaiškėjo, kad mūsų turima knyga išleista XVI a. pr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*