Žiema, žiema bėk iš kiemo!
Štai kaip Retų knygų ir rankraščių skyriaus kolektyvas smagiai Užgavėnes šventė:
Dalinamės nuostabiai skanių Užgavėnių patiekalų receptais:
Grikiai su tunu (Jolitos receptas):
Išvirtus grikius sumaišyti su pakepintais smulkiai pjaustytais svogūnais, saulėgražomis, ir tunu (geriausiai tinka tunas aliejuje). Puikiai tinka kaip įdaras lietiniams blynams. Skanaus!
Moliūgų blynai (Dianos receptas):
Moliūgus supjaustome kubeliais, sudedame į puodą, užpilame nedideliu kiekiu vandans (galima ir pienu) ir patroškiname. Kai moliūgai jau suminkštėja, juos sutriname kaip košę ir atvėsiname. Į moliūgų masę įmušame 2 kiaušinius, beriame druskos ir cukraus pagal skonį, įdedame 2-3 šaukštus minkšto sviesto, miltų, šiek tiek pieno ir užmaišome tirštoką tešlą. Blynus kepame įkaitintame aliejuje. Skanaus!
Daržovių ir krabų lazdelių blynai (Rimos receptas):
Apie 100 g cukinijos ir vieną morką sutarkuoti burokine tarka. Smulkiai supjaustyti svogūną bei 6 krabų lazdeles. Išplakti 2 kiaušinius. Į plakinį sudėti susmulkintas daržoves ir išmaišyti. Pagal skonį įdėti druskos, pipirų ir truputėlį cukraus. Į paruoštą masę suberti apie 200 g miltų. Jei viską išmaišius, pasirodytų, kad tešla per tiršta įpilti šiek tiek vandens ar įplakti dar vieną kiaušinį. Blynus kepti įkaitintame aliejuje. Iškeptus blynus patiekti su grietine. Skanaus!
Parašykite komentarą