Žiema, žiema bėk iš kiemo!

Štai kaip Retų knygų ir rankraščių skyriaus kolektyvas smagiai Užgavėnes šventė:

   

Dalinamės nuostabiai skanių Užgavėnių patiekalų receptais:

Grikiai su tunu (Jolitos receptas):

Išvirtus grikius sumaišyti su pakepintais smulkiai pjaustytais svogūnais, saulėgražomis, ir tunu (geriausiai tinka tunas aliejuje). Puikiai tinka kaip įdaras lietiniams blynams. Skanaus!

Moliūgų blynai (Dianos receptas):

Moliūgus supjaustome kubeliais, sudedame į puodą, užpilame nedideliu kiekiu vandans (galima ir pienu) ir patroškiname. Kai moliūgai jau suminkštėja, juos sutriname kaip košę ir atvėsiname. Į moliūgų masę įmušame 2 kiaušinius, beriame druskos ir cukraus pagal skonį, įdedame 2-3 šaukštus minkšto sviesto, miltų, šiek tiek pieno ir užmaišome tirštoką tešlą. Blynus kepame įkaitintame aliejuje. Skanaus!

Daržovių ir krabų lazdelių blynai (Rimos receptas):

Apie 100 g cukinijos ir vieną morką sutarkuoti burokine tarka. Smulkiai supjaustyti svogūną bei 6 krabų lazdeles. Išplakti 2 kiaušinius. Į plakinį sudėti susmulkintas daržoves ir išmaišyti. Pagal skonį įdėti druskos, pipirų ir truputėlį cukraus. Į paruoštą masę suberti  apie 200 g miltų. Jei viską išmaišius, pasirodytų, kad tešla per tiršta įpilti šiek tiek vandens ar įplakti dar vieną kiaušinį. Blynus kepti įkaitintame aliejuje. Iškeptus blynus patiekti su grietine. Skanaus!

 


 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*