Nacionalinės bibliotekos dalyvavimas Lokarno kino festivalyje pažymėtas nauju leidiniu

Iš kairės: Romas Jankauskas, Arminio Sciolli, prof. dr. Renaldas Gudauskas

Spalio 16 d. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje viešėjo šveicarų galerininkas ir meno kolekcininkas Arminio Sciolli. Svečias bibliotekai dovanojo naujausią, trečiąjį, fotografijų katalogą „10 days in Locarno“. Jame išsamiai atspindėta rugpjūčio pradžioje Lokarne, Šveicarijoje, tarptautinio kino festivalio metu organizuota mūsų valstybės atkūrimo šimtmečiui skirta kultūrinių renginių programa. Joje buvo pristatyta Nacionalinės bibliotekos DPTD Lituanistikos skyriuje parengta knygų apie mūsų istoriją, kalbą, literatūrą ir meną, kultūrinius ir istorinius Lietuvos ryšius su Šveicarija bei itališka jos dalimi – Tičino kantonu paroda.

Susitikime su Nacionalinės bibliotekos generaliniu direktoriumi prof. dr. Renaldu Gudausku, Lietuvos paviljonų pasaulinėse parodose generaliniu komisaru, Aplinkos ministerijos EXPO grupės vyriausiuoju patarėju Romu Jankausku  ir Dokumentinio paveldo tyrimų departamento direktore Jolanta Budriūniene aptartos ir tolesnio kultūrinio bendradarbiavimo galimybės, akcentuojant  2019 metais numatomą minėti Nacionalinės bibliotekos šimtmetį.

Malonu priminti, kad A. Sciolli Nacionalinei bibliotekai yra padovanojęs „Rusų egzodo kolekciją“ ir kaskart atvykdamas ją papildo naujais spaudiniais. Šįkart bibliotekai padovanota XX a. pirmojoje pusėje Kinijoje, Šanchajaus provincijoje, rusų bendruomenės leistų spaudinių.

Apie kolekcijos unikalumą ir išskirtinę jos vertę buvo kalbama ir šiemet rugsėjo 21 d. Valstybingumo erdvėje surengtoje diskusijoje, kurioje dalyvavo poetas, Jeilio universiteto emeritas, slavistikos profesorius Tomas Venclova ir Vilniaus universiteto dėstytojas doc. dr. Pavelas Lavrinecas.