Nauja edukacinė programa „Mano klasė renka Lietuvos prezidentą“

Esi vienuoliktokas arba dvyliktokas? Šiais metais pirmą kartą dalyvausi prezidento rinkimuose? Nežinai, kokia yra rinkimų sistema, kokios prezidento galios, kas kandidatuoja? Visi atsakymai – Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos parengtame edukaciniame žaidime „Mano klasė renka Lietuvos prezidentą“.

Pirmiausia supažindinsime su prezidento rinkimų taisyklėmis ir pagrindinėmis šalies vadovo galiomis, kurias numato Konstitucija. Sužinosi, kaip veikia prezidento rinkimų sistema ir kokius etapus kandidatas turi praeiti, kad taptų šalies vadovu. Pristatysime kandidatų biografijas ir pagrindinius jų pasiūlymus. Programų pristatymai bus derinami su pačiais rinkimų dalyviais.

Visą programą vainikuos rinkimai – klasė gali išrinkti savo Lietuvos prezidentą!

Idėjos autorius Matas Baltrukevičius yra politologas, rinkimų ir partinės sistemos tyrėjas. Rengėjai bendradarbiauja su Lietuvos Respublikos vyriausiąja rinkimų komisija, siekdami užtikrinti korektišką ir objektyvų programos vykdymą. Edukacinis žaidimas gali vykti kviečiančiose mokyklose arba Nacionalinėje bibliotekoje.

Kviečiame registruotis el. paštu matas.baltrukevicius@lnb.lt.