Kamilė ANUŠAUSKAITĖ (17 m.): Mitch’o Albom’o knygos ,,Penki žmonės, laukiantys tavęs rojuje“ anotacija

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos kūrybiškiausios anotacijos konkurso „Pasaulis mano knygų lentynoje“ dalyvės darbas

Jaunimo iki 19 metų kategorija


Autorės knygų lentyna

     Ši žinomo amerikiečių rašytojo Mitch Albom knyga prikaustys dėmesį kiekvieno giliau mąstančio ar ieškančio atsakymų į klausimus: o kas laukia mūsų po mirties, ką sutiksime nukeliavę Anapilin? Ne veltui knyga priklauso ,,Keistosios kolekcijos“ serijai, nes kiekvienas suprasime, savaip interpretuosime, kodėl žemiškasis gyvenimas taip glaudžiai susijęs su pomirtiniu.

     Atrakcionų parko prižiūrėtojas, aštuoniasdešimt trejų metų Edis, atrodo, gyvena paprasto žmogaus gyvenimą. Nors gyvenime patyręs nemažai išbandymų (sudėtingų santykių su tėvu, kurie privertė nemažai kentėti, netgi pakeisti profesiją, ištvėręs karo baisumus, palaidojęs žmoną ir t.t.), išlieka pakankamai dvasiškai stiprus ir pareigingas žmogus.

     Tačiau vieną dieną sugenda vienas iš atrakcionų ir atsikabinęs vežimėlis krinta tiesiai ant mažos  mergaitės. Edis bando ją išgelbėti, bet, deja, žūsta pats kankinamas vienintelio klausimo: ar spėjo išgelbėti mažąją. Ir tada mes kartu su Edžiu patenkame į pomirtinį pasaulį. Senasis atrakcionų prižiūrėtojas sutinka penkis žmones, kurie laukia jo ten, rojuje, kad atskleistų visiems žinomas ir kartu neatrastas tiesas, kad kartais gali atimti gyvybę žmogui, visai to nežinodamas, kad artimas žmogus, pats daug kentėjęs žemėje, tiesiog nesugebėjo su sūnumi elgtis kitaip.

     Susitikimai rojuje su Mėlynuoju Žmogumi, kariuomenės kapitonu, atrakcionų parko įkūrėja, žmona Margareta ir dar vienu žmogumi atskleidžia daug netikėtų dalykų. Tačiau, kas tas penktasis žmogus? O gal ta pati mergaitė, kurios Edis nespėjo išgelbėti? Šiuos ir kitus ne mažiau intriguojančius dalykus  sužinosite perskaitę šią paslaptingą knygą, kuri privers susimąstyti ir galbūt iš naujo įvertinti kai kurias gyvenimo vertybes.



Anotuojama knyga: Mitch Albom, Penki žmonės, laukiantys tavęs rojuje, iš anglų kalbos vertė Jovita Liutkutė-Erichsmeier, Vilnius: Alma littera, 2004.

Kalba neredaguota.