Bibliotekos atstovai dalyvavo Šimtmečio nacionalinėje karjeros savaitėje

Šiemet jau šeštą kartą surengta Nacionalinė karjeros savaitė (lapkričio 19-23 d.), kurios metu moksleiviai iš visos Lietuvos dalyvavo susitikimuose su įvairių sričių profesionalais, vyko į ekskursijas skirtingose įstaigose.

Nacionalinei bibliotekaikarjeros savaitėje atstovavo Dokumentinio paveldo tyrimų departamento Lituanistikos skyriaus vyresnysis metodininkas-tyrėjas Matas Baltrukevičius. Jis skaitė paskaitas moksleiviams Vilniaus Antakalnio, Senvagės ir Sofijos Kovalevskajos gimnazijose.

Susitikimuose su vyresniųjų  klasių mokiniais jis pasakojo apie studijas Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute, karjeros kelią, atvedusį į Nacionalinę biblioteką, bei savo darbą joje.

Lektorius mokinius ragino rinktis profesiją galvojant ne tik apie perspektyvas, bet ir apie tai, ar tai teiks džiaugsmą, kaupti patirtį visuomeninėse organizacijose ir savanoriauti, įvertinti milžiniškas galimybes, kurias Lietuvoje turi jauni žmonės.

Ketvirtadienį biblioteką aplankė Šilalės rajono Laukuvos Norberto Vėliaus  gimnazijos mokiniai. Jie dalyvavo edukacinėje programoje „Užsienio profesionalai – Lietuvai“ ir ekskursijoje po bibliotekos erdves.