Vasario 6 d.: „Metų knygos rinkimai“: susitikimas su poetu Kornelijumi Plateliu

Kviečiame jau į paskutinį susitikimą su 2018-ųjų „Metų knygos rinkimuose“ nominuotu autoriumi. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje skaitytojai susitiks su poetu Kornelijumi Plateliu, kuris pristatys „Metų knygos rinkimuose“ dalyvaujančią savo knygą „Įtrūkusios mėnesienos“. Susitikimo metu poetą kalbins literatūrologė doc. dr. Dalia Satkauskytė, o poeto eilėraščius skaitys Nijolė Kazlauskaitė.

„Įtrūkusios mėnesienos“ (išleido „Odilė“) – jau dešimtasis Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureato eilėraščių rinkinys. Po ketverių metų pertraukos pasirodžiusioje knygoje poetas toliau plėtoja savo vaizduojamąją poetiką, artistiškai kaitaliodamas kaukes ir kontekstus. Jo eilėraščiuose tarsi nėra lyrinio subjekto – tiesioginiai, tačiau dažniausiai nevienaprasmiai teiginiai būna persipynę su ironija ir humoru. Naujo rinkinio eilėse K. Platelis nevengia slėptis po moters kauke, tarsi moteriško vaidmens atlikėjas Senovės Graikijoje, bandydamas per vaizdinius, dažniausiai erotinius, prasibrauti iki pasąmonės simbolių, užčiuopti situacijų kartojimosi priežastis bei prasmes.

K. Platelio rinkinys „Įtrūkusios mėnesienos“ nominuotas „Poezijos knygos“ kategorijoje.

Visą „Metų knygos rinkimuose“ nominuotų lietuvių autorių knygų sąrašą rasite čia ›. Už labiausiai patikusią knygą balsuoti galima iki 2019 m. vasario 17 d. vienu iš trijų būdų: interneto svetainėje (iš vieno įrenginio balsuoti galima ne daugiau kaip 5 kartus), elektroniniu paštu metuknyga@lrt.lt arba paštu adresu „Metų knygos rinkimams“, Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, Gedimino pr. 51, 01504 Vilnius.

Su knygomis susipažinti ir jas skaityti kviečiame į Nacionalinės bibliotekos Lituanistikos skaityklą. Knygas rasite ekspozicijoje „Metų knygos rinkimai 2018“ (pirmame skaityklos aukšte).

Trumpai apie renginį

Datavasario 6 d.
Laikas17.30 val.
VietaMeno erdvė, V a.
Trukmė2 val.
Dalyvavimasįėjimas laisvas
Daugiau informacijossocialiniame tinkle „Facebook“